|
Sebze ve Meyveler
Kuruyemiş ve kurutulmuş
meyveler
Kırmızı veya beyaz etler
Sakatat ürünleri
Şarküteri ürünleri
Deniz Ürünleri
Süt ürünleri
Hazır yemekler (et ürünleri
ihtiva edenler)
Unlu mamuller |
|
Gıdalar, oksijen ve ışık ortamında bozulmaya uğrarlar. Gıdaları oksijenden
korumak için gıda gazları kullanılır. Gıda gazları, uygun ambalajlama ve
gaz kullanımı yoluyla gıdaların saklanma ömrünü uzatmak için
geliştirilmiştir.
Gıda gazları, Azot, Karbondioksit ve oksijenin gıda cinsine göre değişen
oranlarda karışımlarından elde edilir.
|
|
Gıda gazları ürünün raf ömrünü
uzatmak, uzun süre bozulmadan korumak amacıyla kullanılır. Gıda gazlarımız
gıdanın özelliğine göre karışım (CO2, N2, O2) ya da saf (CO2, N2) olarak
piyasaya arz edilmektedir.
Karışım içerisindeki CO2 gazi, bakteri ve mantarların sebep olduğu
kimyasal reaksiyonları yavaşlatarak bakteri üremesini önlemektedir. N2
gazi, oksijen istenmeyen durumlarda inert atmosfer oluşturarak gıdanın
oksidasyon nedeni ile bozulmasını önlemektedir. |
|