Oksijen
  Azot (Nitrojen)
  Asetilen
  Karbondioksit
  Argon
  Gaz Altı Kaynağı
  Özel kaynak gazları
  Etilen Oksit
  Protoksit (Narkoz)
  Hidrojen
  Helyum
  Medikal gazlar
  Gıda Gazları
  Balon Gazı
  Lazer Gazı
  Yüksek Saf Gaz
  Özel Gazlar
 

Gıda Gazları Kullanılan Yerler

 
       
 

  Sebze ve Meyveler
Kuruyemiş ve kurutulmuş meyveler
Kırmızı veya beyaz etler
Sakatat ürünleri
Şarküteri ürünleri
Deniz Ürünleri
Süt ürünleri
Hazır yemekler (et ürünleri ihtiva edenler)
Unlu mamuller

 

Gıdalar, oksijen ve ışık ortamında bozulmaya uğrarlar. Gıdaları oksijenden korumak için gıda gazları kullanılır. Gıda gazları, uygun ambalajlama ve gaz kullanımı yoluyla gıdaların saklanma ömrünü uzatmak için geliştirilmiştir.
Gıda gazları, Azot, Karbondioksit ve oksijenin gıda cinsine göre değişen oranlarda karışımlarından elde edilir.

 

Gıda gazları ürünün raf ömrünü uzatmak, uzun süre bozulmadan korumak amacıyla kullanılır. Gıda gazlarımız gıdanın özelliğine göre karışım (CO2, N2, O2) ya da saf (CO2, N2) olarak piyasaya arz edilmektedir.
Karışım içerisindeki CO2 gazi, bakteri ve mantarların sebep olduğu kimyasal reaksiyonları yavaşlatarak bakteri üremesini önlemektedir. N2 gazi, oksijen istenmeyen durumlarda inert atmosfer oluşturarak gıdanın oksidasyon nedeni ile bozulmasını önlemektedir.